Tweede editie fotoboekenmarkt Offprint tijdens Paris Photo

Nog een week en dan is het weer zover: de jaarlijkse fotobeurs Paris Photo. Tijdens de komende editie vindt voor de tweede keer Offprint plaats, de fotoboekenmarkt voor bijzondere uitgaves van de Frans-Nederlandse Yannick Bouillis. Het programma is dit jaar uitgebreid met signeersessies, lezingen en workshops, dat alles op een nieuwe locatie.
Offprint was vorig jaar een daverend succes, dus het zal niet verbazen dat het concept dit jaar opnieuw neerstrijkt in Parijs. Offprint is opgezet als alternatief platform voor hedendaagse, keinschalige fotografie in boekvorm en nadrukkelijk bedoeld als ontmoetingsplek.

Er zijn dit jaar 70 deelnemers uit 12 verschillende landen aanwezig. Nederlandse deelnemers zijn: 4478ZINE, Foam Magazine, Fw: Books, O Book Publisher, Off Print Publisher, Polly’s Picture Show, Post Editions en Van Zoetendaal Publishers.

Ook presenteert Off Print Publisher haar eerste uitgave: Le Style van kunstnaarsduo Maurice Scheltens en Liesbeth Abbenes.

Op vrijdag 11 november is er een presentatie van hedendaagse, onafhankelijke uitgevers en op zaterdag 12 november is er een discussie over de politieke en esthetishche betekenis van activistisch publiceren door kunstenaars.

Offprint Paris
waar: rue Ganneron 21/24, Parijs
wanneer: 10-13 november 2011
openingstijden: donderdag/vrijdag: 14-21 uur // zaterdag/zondag: 11-18 uur
gratis toegang

www.offprintparis.com