Tweede HUP Festival komt eraan

Van 18 tot en met 22 oktober 2006 vindt de tweede editie van het Holland Unique Photo Festival plaats. In het Olympisch stadion in Amsterdam zullen meer dan dertig fotografen zowel hun meest recente als ander werk exposeren. Het thema Romance, laat zien hoe uitdagend het kan zijn om naar een foto te kijken, aldus het persbericht: ‘Soms glurend als een voyeur en soms heel direct, zien de bezoekers het thema in elk werk terugkomen.’ Vakzuid functioneert als ingang van het festival.
Het persbericht vervolgt:
‘Met ruim 1500m2 aan expositieruimte, een zeer uitgebreide bookstore, workshops, debatten, films, prijsuitreikingen en partners uit de fotografiebranche kan het HUP festival zich nu al met recht het grootste fotografiefestival van Amsterdam noemen. Met ambitie ontleend aan ’s werelds grootste fotobeurs, Paris Photo, geldt ook op het HUP fotofestival dat al het getoonde werk te koop is.

Het festival vertegenwoordigt Nederlandse topfotografen die eigentijds, maar op de eerste plaats tijdloos werk leveren van internationaal niveau. Daarnaast krijgt ook jong talent een prominente plaats. Mede door de verdriedubbeling van het aantal betrokken partijen wordt er dit jaar een verdubbeling van het aantal bezoekers verwacht. In 2005 waren dat er al ruim 5.000.’

• Meer informatie zoals het programma en de toegangsprijzen zijn te vinden op:www.hupfestival.com