Uitgever ‘Platter & Dikker’ wint kort geding

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag in kort geding uitgesproken dat het boek Platter & Dikker van Roel Visser mag blijven verschijnen inclusief de foto van Marcel Quax, lid van de motorclub Satudarah. De motorrijder spande het geding aan tegen uitgever Bas Lubberhuizen. Visser meldde PhotoQ donderdagmiddag dat hij blij is met de uitspraak en dat daarmee is veilig gesteld dat op 7 december de tweede druk van het boek kan verschijnen.
Het boek verscheen begin oktober in een oplage van 1500 exemplaren. Het geeft een ‘Visseriaans’ beeld van een overconsumerend en feestvierend Nederland. Columnist Henk Hofland schreef er een inleiding voor.

Quax, ooit dikste man van Nederland, is op een foto te zien die is gemaakt tijdens een Harley Davidson-dag in Rotterdam. Zijn naam wordt daarbij niet genoemd. Hij spande een kort geding aan omdat hij zich aangetast voelde in zijn goede naam. Naar de mening van de rechter heeft hij niet voldoende aannemelijk kunnen maken dat hij schade ondervindt door publicatie van de foto.

Bekijk de gewraakte foto

Eerder op PhotoQ:
Motorrijder eist dat fotoboek uit de handel wordt genomen
Heb- en vraatzucht in het Nederland van nu