Unseen verspreidt zich als festival over Amsterdam

Fotofestival/beurs Unseen verspreidt zich over Amsterdam. De afgelopen drie jaar vonden de activiteiten vooral plaats op het terrein van de Westergasfabriek. Nu komen er naast het hoofdprogramma daar activiteiten op meer dan 38 locaties in de hoofdstad..

Het festivalprogramma is onderverdeeld in vier onderdelen: Hidden Treasures, Open Doors, Cultural Institutions en het Neighbourhood Project. Voor het eerste onderdeel heeft Unseen een aantal opdrachten en projecten laten uitvoeren op verborgen of voor het grote publiek onbekende plaatsen in de stad. Onder de noemer Open Doors zijn diverse bedrijfs- en privecollecties en studio’s van fotografen te bezoeken. Zo kan onder andere een bezoek worden gebracht aan het kantoor van World Press Photo, waar een wand is met de winnende foto’s door de jaren heen. Bij Cultural Institutions kun je weer op bezoek bij allerlei culturele instellingen zoals de diverse musea. Het Neighbourhood project toont op diverse plaatsen in de Staatsliedenbuurt het werk uit de Foam Issue editie van dit jaar.

Het terrein van de Westergasfabriek blijft de centrale plek van Unseen. Naast de fotografiebeurs zijn daar onder andere lezingen, een fotoboekenmarkt en de ontmoetingsplek Unseen Living Room te vinden. Unseen vindt plaats van 18 tm/20 september, het festival buiten het terrein van de Westergasfabriek gaat een week langer door.

Unseen