Van der Heijden en Weber over fotoboeken maken

Op woensdag 9 mei vertellen ontwerper Teun van der Heijden en fotograaf Donald Weber in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, hoe je door een goede samenwerking tot een prijswinnend fotoboek komt. Het boek Interrogations van Weber geldt als voorbeeld. Met een selectie beelden uit de serie Interrogations sleepte hij de eerste prijs in de categorie portretten bij de World Press Awards in de wacht.
Tijdens een bezoek aan Rusland, raakte Weber gefascineerd door de invloed van de strenge overheid op het dagelijks leven en keerde in 2005 terug naar het land. Zes jaar lang fotografeerde hij verhoorkamers in in Oekraïne en Rusland, waarbij hij het vertrouwen van de strenge politieagenten probeerde te winnen. Volgens Weber is de eigenzinnige bureaucratie een dagelijkse gang van zaken.

Donald Weber was voorheen werkzaam als architect bij het bureau OMA van Rem Koolhaas. Tegenwoordig fotografeert hij grote langdurige projecten.

Heijdens Karwei is het ontwerpbureau van Teun van der Heijden waarmee hij onder andere samenwerkt met World Press Photo, Fotofestival Naarden en Amnesty International. In samenwerking met bekende fotografen won hij al vele internationale prijzen.

Hoe kom je aan financiën en andere mogelijkheden om een fotoboek tot een succesvol eindresultaat te brengen, zijn onder andere vragen die aan bod komen.

www.dezwijger.nl
donaldweber.com