Van Kesteren exposeert op twee Britse plekken

Het werk van Geert van Kesteren uit zijn projecten Why Mister, Why? en Baghdad Calling is te zien in Brighton en in Londen. Voor het festival Brighton Photo Biennial – al ruim een week aan de gang – maakte Van Kesteren een nieuwe multimedia-tentoonstelling plus een kleine openlucht-expositie. En donderdag opent in de Barbican Art Gallery een tentoonstelling gebaseerd op beide boeken.
Op beide plekken maken de tentoonstellingen onderdeel uit van een uitgebreide kijk op oorlogsfotografie. Onder de titel Memory of Fire laat curator Julian Stallabrass een zeer uiteenlopend aantal fotografen werk tonen waarin oorlog ter discussie wordt gesteld. Er is historische fotografie, maar vooral ook veel hedendaags werk.

In de Barbican in Londen opent komende donderdag een grote expositie met werk van Robert Capa (This is War!) en van zijn geliefde uit de tijd van de Spaanse Burgeroorlog, Gerda Taro. Als toevoeging uit de huidige tijd zijn daar onder de titel On the Subject of War vier tentoonstellingen aan toegevoegd met foto’s uit Irak en Afghanistan van Paul Chan, Omer Fast, Geert van Kesteren en An-My Lê.

Meer informatie: Baghdad Calling