Veel bezoekers, maar ook diefstal bij Noorderlicht

De organisatie van het fotofestival Noorderlicht is blij met de publieke belangstelling: tot zondagavond hebben 2196 bezoekers de hoofdtentoonstelling in de Der Aakerk bekeken. Minder goed nieuws: van de buitenopstelling zijn afgelopen weekend twee foto’s gestolen.
Noorderlicht opende zaterdagnamiddag 10 september de deuren met een groot aantal tentoonstellingen waarbij het moderne stedelijke leven het thema is. Het aantal bezoekers tot nu toe ligt hoger dan dat van twee jaar geleden in Groningen, aldus een woordvoerster. Het festival is te zien tot en met 9 oktober. Vorig jaar trok het festival tijdens de editie in Leeuwarden – thema was toen het platteland – 10.500 bezoekers tussen 6 september en 31 oktober.

Afgelopen weekend is het fesitval voor het eerst geconfronteerd met fotodiefstal: twee maal werd een foto verwijderd en meegenomen van de buitenopstelling. Tussen de drie locaties Der Aakerk, Noorderlicht Fotogalerie en het Oude Postkantoor staan constructis van houten panelen in het zelfde grid als de binnenruimtes. Eén gestolen foto kon vlak na de diefstal worden herkregen toen medewerkers van Noorderlicht de dader met een grote afdruk door de stad zagen sjouwen. Deze werd zonder veel problemen terug gegeven. De foto hangt weer op zijn plek. Van de andere gestolen foto is geen spoor meer te bekennen.

www.noorderlicht.com