Veel fotografie in Rotterdamse Museumnacht

De negende Rotterdamse Museumnacht op zaterdag 6 maart, waarbij tientallen musea en galeries tussen 20 en 2 uur geopend zijn, laat op een flink aantal locaties fotografie zien.
Een greep uit de fotografische activiteiten:

• In Las Palmas (Nederlands Fotomuseum, SKVR Beeldfabriek en LP II) onderzoeken fotografen Michael Anhalt en Meike Eggers met hun installatie Quickscan de beeldenstorm op internet (vanaf 21.00 uur, duur 45 min.). Tijdens de Museumnacht laten ze zien wie we worden door onze eigen beelden. Je kunt hieraan meedoen door vooraf beeld in te sturen via www.inlaspalmas.nl.
Groots op de foto met vrienden of het vereeuwigen van je eigen bacterie is mogelijk met de bodyscan van David Smeulders en Wim van Egmond. Met XL en XS camera’s maken ze foto’s van de bezoekers.
Buiten is een workshop Nachtfotografie mogelijk (doorlopend, duur 60 min.).
Uiteraard is ook de tentoonstelling ‘Quickscan NL#01’ te bezichtigen: een momentopname van fotografie in Nederland, met werk van 25 fotografen en kunstenaars dat niet ouder dan twee jaar en vaak niet eerder vertoond is.

• Galerie Cokkie Snoei toont het werk ‘Verwoest huis Krasnoyarsk’ van Marjan Teeuwen.

• In het Gemeentearchief Rotterdam (in het Stadhuis) is het mogelijk een nameshot te laten maken: een portret waarbij een bordje vast gehouden wordt met je achternaam.
De hele avond zijn foto’ s en films uit de collectie van het Gemeentearchief te zien.

• Studenten Digitale fotografie werkten voor het vak Fotografiegenres vier weken samen met professionele fotografen. De resultaten zijn te bewonderen in BLAAK10 onder het genot van muziek en performance art geregisseerd door het studententeam.

• In V2 | Instituut voor de instabiele media, is een fotosafari door oorlogsgebied mogelijk met de installatie ‘World Skin’ van de Franse mediakunstenaar Maurice Benayoun.

• Roodkapje organiseert een photoshoot van Luke Stephenson uit de UK.

• Live te volgen in de studio van de galerie van de Fotoacademie zijn photoshoots van portretfotografie en modeshows met Japanse Lolita kleding onder het mom van de titel ‘Lolita en de Japanse connectie’

• Fotograaf Peter van der Steenhoven exposeert in Gallery One ‘het vertrouwen in XL’ met foto’s van oude ambachtelijke fabriekjes en de mensen die werken in dit industrieel erfgoed.

• In Galerie V!P’s is de fotoexpositie van de Franse fotograaf Jean-Marie Périer onderdeel van ‘Le petit depart – Le tour de pop’

Rotterdamse Museumnacht: programma