Veiling YIP biedt ruim 100 foto’s

Met de donatie van Erwin Olaf is de collectie van YipArt 2010 compleet. Meer dan honderd topfotografen stellen elk belangeloos een foto beschikbaar ten bate van kinderen in gevangenscha, zo meldt YIP in een persbericht.Op 24 oktober worden de stukken onder leiding van Jop Ubbens in veilinghuis Christie’s geveild. De totale opbrengst van de YiPArt gaat rechtstreeks naar de projecten van Young in Prison.
Het bericht vervolgt:

Honderd fotografen stellen een werk beschikbaar voor YipArt 2010. Met fotografen zo divers en maatgevend als Erwin Olaf, Ruud van Empel en Claude Vanheye is het hoogste niveau vertegenwoordigd. Ook worden enkele zeldzame Nederlandse vintagefoto’s geveild. Deelnemende fotografen zijn onder meer Jasper de Beijer, Diana Blok, Morad Bouchakour, Koos Breukel, Ad van Denderen, Charlotte Dumas, Dirk de Herder, Carli Hermès, Emilie Hudig, Ellen Kooi, Bertien van Manen, Sem Presser, Carla van de Puttelaar, Schilte & Portielje.

Young in Prison
YipArt is een initiatief van Stichting Young in Prison (YiP). YiP biedt kinderen die in ontwikkelingslanden in gevangenschap leven een kans op een betere toekomst. De stichting richt zich op kinderen in Colombia, Zuid-Afrika, Suriname en Malawi. Young in Prison geeft workshops en cursussen met de focus op creativiteit en sport. Op deze manier leren de kinderen nuttige vaardigheden en zelfvertrouwen te ontwikkelen. De stichting streeft er naar om hen ook na hun hechtenis mogelijkheden te bieden om de toekomst vorm te geven. Young in Prison is in het bezit van een Verklaring van geen bezwaar van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) voor erkende charitatieve instellingen.

Fototentoonstelling: maandag 16 t/m zaterdag 23 oktober 2010 van 10.00 – 16.00 uur
Fotoveiling o.l.v. Jop Ubbens: zondag 24 oktober om 15.00 uur
Christie’s, Cornelis Schuytstraat 57, Amsterdam

Alle informatie over de veiling en de foto’s: www.younginprison.nl/yipart