Veiling YiPArt brengt bijna een ton op

Zondag 18 oktober vond in veilinghuis CHRISTIE’S voor de zevende keer de YiPArt Fotoveiling plaats. Meer dan tachtig foto’s, gedoneerd door fotografen en enkele verzamelaars, vonden een nieuwe eigenaar. In totaal bracht de veiling € 99.522 op, aldus een persbericht.

Het bericht vervolgt:

Met de opbrengst organiseert Stichting Young in Prison creatieve projecten voor kinderen in jeugdgevangenissen wereldwijd. Jop Ubbens, voorzitter kunstcommissie en veilingmeester wist de sfeer er goed in te brengen: “Wilt u echt niet hoger meneer? Iedereen kijkt naar u!”

Dit jaar konden fotoliefhebbers bieden op werk van zeer getalenteerde fotografen. De werken die de meeste aandacht kregen dit jaar waren ‘Young Gaucho’ van Pieter Henket, ‘7-10-2011 (van ‘Mr. Knight’s World Band Receiver’)’ van Jasper de Beijer, ‘Buttox 1’ van Carli Hermes, ‘Rendezvous’ van Isabelle van Zeijl en Rise & Fall XV van Mark Nettenbreijers. Het werk “Montallese – Crossing” van Ellen Kooi had ook een grote fan in de zaal. De nu gelukkige eigenaresse van het werk liet haar hand tijdens het opbieden geen moment zakken. Ze verklaarde later: “Ik probeerde de rest af te schrikken met mijn vastberadenheid en het werkte. We hebben echt het perfecte plekje voor dit werk!”

Dankzij de opbrengst van de veiling kan Young in Prison haar programma’s in jeugdgevangenissen wereldwijd voortzetten, verder ontwikkelen en uitbreiden. Onder het motto ‘Creativiteit bevrijdt’ organiseert de stichting workshops gericht op creativiteit, talentontwikkeling en zelfexpressie. De YiPArt Fotoveiling is al sinds 2005 een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor Young in Prison om het potentieel van kinderen in gevangenschap te bevrijden.

www.younginprison.org/nl/yipart