Velen gedenken Tim Hetherington en Chris Hondros

In de LIbische stad Misrata is een tentoonstelling ingericht, en tussen de raketten, raketresten en foto’s van de ruim duizend gevallenen die de strijd om de stad niet overleefden hangt een dubbelportret van de fotografen Tim Hetherington en Chris Hondros die daar precies een jaar geleden stierven bij een mortieraanval. Dat lezen we op het weblog TIME Lightbox, een van de fotosites die vrijdag gedenken dat het tweetal zo tragisch om het leven kwam.
Noor-fotograaf Yuri Kozyrev maakte foto’s bij het verhaal.

Het blog publiceert ook een verhaal van Tim Hetherington uit het onlangs verschenen boek Photographs Not Taken, waarin een zestigtal fotografen vertelt over een bepaalde foto die ze niet maakten.
TIME LIghtbox: Revisiting Misrata, After Tim and Chris
en: Photographs Not Taken: A Chapter by Tim Hetherington

Op het blog PDN Pulse staat een overzicht van instellingen met wie Hetherington en Hondros banden hadden, alsmede in hun nagedachtenis opgerichte fondsen, aan wie geld gedoneerd kan worden ‘om iets goeds te laten ontstaan uit de tragedie’.
PDN Pulse: Tim Hetherington, Chris Hondros: Remembering Them As They Lived

Het weblog The Daily Beast (opvolger van Newsweek) toont portfolio’s van de fotografen, waaronder de laatste foto’s die Hetherington in Libië maakte.
The Daily Beast: Remembering Tim Hetherington and Chris Hondros