Verkiezing Nieuwsfoto van het Jaar 2007

De jeugd van Nederland krijgt vanaf 12 december precies een maand de tijd hun favoriete nieuwsfoto van het jaar 2007 aan te wijzen.
Op 12 december openen in acht over het land verspreide musea tentoonstellingen met 125 nieuwsfoto’s. De foto’s zijn uit een aanbod van 1000 beelden gekozen door de lezersraad van de jongerenkrant Kidsweek. Op het stembiljet kunnen de jongeren hun voorkeur aangeven in vijf verschillende categorie├źn: binnenland, buitenland, sport, opvallend en entertainment.

De deelnemende musea zijn te vinden in Apeldoorn, Heerlen, Leeuwarden, Middelburg, Oss, Rotterdam, Utrecht en Zaandam. De verkiezing Nieuwsfoto van het Jaar is vier jaar geleden ontstaan en wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van het Rotterdamse kunstcentrum voor kinderen Villa Zebra, de jongerenkrant Kidsweek en het persbureau ANP. Nieuwsfoto van het Jaar geldt als de enige nieuwsfotoverkiezing die bepaald wordt door kinderen.

Op 13 januari 2008 sluit de stemperiode en op woensdag 23 januari zal de Rotterdamse burgemeester Opstelten de prijzen aan de winnende fotografen uitreiken.