Verkoop camera’s dit jaar naar 2,25 miljard

Dit jaar zal de verkoop van apparaten waarmee je kunt fotograferen stijgen tot 2,25 miljard stuks, zegt Christian Müller-Rieker, uitvoerend directeur van het Duitse Photo-Industrieverband. Dat zou er – bij de huidige stand van 7,2 miljard mensen – op neerkomen dat bijna een op de drie bewoners op aarde een dergelijke aanschaf in 2014 doet.

Deze verkoop is een stijging van 9 procent ten opzichte van 2013, toen er 2,03 miljard apparaten verkocht werden. Wat daarbij vooral opvalt is de stijging in de verkoop van smartphones ten opzichte van traditionele camera’s. Daarnaast is er ook een stijging te zien in de tabletverkoop. Het aandeel van traditionele camera’s in de totale verkoop daalt in de tussentijd langzaam. Dit is ook te zien in de onderstaande afbeelding.

number-of-device

Wat de cijfers echter niet laten zien is de hoeveelheid foto’s die worden genomen met de verscheidene apparaten. Mobiele telefoons die gekocht worden, hebben tegenwoordig vrijwel altijd een camera. Het kopen van een mobiele telefoon hoeft namelijk niet meteen te betekenen dat er foto’s met dit apparaat genomen zullen worden. Mobiele uploads op Flickr laten echter zien dat er wel degelijk een stijging plaats vindt in het aantal gemaakte  – of in ieder geval geüploade – foto’s.

6855169886_85bd0dd18a_z

www.kaptur.co