Verkoop Kate Moss-foto’s voor behandeling kanker

Om een ingrijpende behandeling te bekostigen worden er foto’s van Kate Moss verkocht. De opbrengst is voor de fotografe Corinne Day, die al enige tijd aan kanker lijdt en zich in de Verenigde Staten wil laten opereren.
Van de Britse modefotografe Corinne Day (1965) is bekend dat zij regelmatig vriendschapsbanden opbouwt met haar modellen. Zo ook met Kate Moss die ze al kent sinds haar vijftiende. Bovenstaande foto is gemaakt in 1990 en afkomstig uit een modeserie met de zestienjarige Moss. Voor haar boek Diary uit 2000 selecteerde Day een groot aantal informele beelden die zij van bevriende modellen maakte.

De operatie kost naar verwachting 100.000 pond. De eerste editie, een niet eerder gepubliceerde foto van Moss, werd in een paar uur verkocht. In een oplage van 300, prijs per stuk 100 pond. De verkoop is door vrienden van Day via een modellenbureau in London geregeld. De fotografe heeft toestemming gegeven voor nog enkele edities. Het lopende aanbod is een uitdagende opname van Moss die in 2001 in het Nederlandse magazine Dutch werd gepubliceerd.

Zie ook het bericht in de Vogue: www.vogue.co.uk

Met dank aan het weblog roodpetje.nl