Verzamelcursus Foam begint op 21 mei

Collecting Photography, de jaarlijkse verzamelcursus van Foam Editions, gaat op 21 mei 2013 weer van start. Gedurende zes intensieve avonden worden beginnende verzamelaars wegwijs gemaakt in de basis elementen van het verzamelen van fotografie, aldus een persbericht. Prominente nationale en internationale gastsprekers uit de fotografiewereld delen hun kennis van het fotografie-verzamelproces waarbij onder andere waardebepaling, het kopen op veilingen en beurzen, conservering, restauratie en verschillende fototechnieken aan bod komen.
Het persbericht vervolgt:

Mattie Boom, conservator fotografie van het Rijksmuseum, geeft een introductie in de geschiedenis van de fotografie aan de hand van de collectie van het Rijksmuseum. Fotograaf Harold Strak werpt licht op de verschillende hedendaagse technieken en de invloed van de vroege fotografie op de fotografie van nu. Simone Klein, het afdelingshoofd van The Photography Department van Sotheby’s Parijs, geeft een kijkje achter de schermen van het veilinghuis en de Duitse Robart Morat achter die van zijn galerie. Ook brengen de cursisten een bezoek aan het Fotorestauratie Atelier van Clara von Waldthausen.

Overige sprekers:
Sabrina Kamstra, hoofd kunstzaken van het AMC, geeft inzicht in de indrukwekkende collectie van het AMC en het verzamelen voor een bedrijfscollectie.
Kai van Hasselt, oprichter van Shinsekai Analysis en jonge kunstverzamelaar, spreekt over de verschillende benaderingen van het verzamelen.
Roel Arkesteijn, verzamelaar en conservator hedendaagse kunst bij Het Domein, Sittard gaat in op het verzamelen voor een privé-collectie en laat voorbeelden uit zijn eigen verzameling zien.
Susanna Brown, curator fotografie van het V&A in Londen licht meer toe over het verzamelen voor een museum en vertelt over de omvangrijke collectie van het V&A, een verzameling die al in 1856 begon.
Sasha Stone, general manager van de internationale fotografiebeurs Unseen in Amsterdam vertelt over de kunstbeurs en de rol van betekenis ervan voor de verzamelaar.
Marcel Feil, artistiek adjunct-directeur Foam spreekt over de tentoonstelling, Edward Steichen: In High Fashion, the Condé Nast Years, 1923–1937 (te zien in Foam van 28 juni t/m 6 september).

De eerste cursusavond start op 21 mei om 18.30 in & Foam, Vijzelstraat 78 in Amsterdam. De overige data zijn: dinsdag 28 mei, 4 juni, 18 juni, 25 juni en 2 juli. De kosten bedragen € 595,00 per persoon. Naast de geheel verzorgde avonden inclusief diner/buffet ontvangt u hiervoor ook een jaarabonnement op Foam Magazine, VIP-kaarten voor de internationale fotografiebeurs Unseen, het boek Collect Contemporary Photography van Jocelyn Philips en bijbehorend cursusmateriaal.

Voor meer informatie en aanmeldingen (vóór 16 mei) kunt u contact opnemen met Floor Haverkamp, floor@foam.org of tel. 020-5516500.
www.foam.org/foam-editions/collecting-photography