Vier doden bij helikopter-crash, onder wie twee fotografen

Bij een helikopterongeluk zondagmiddag op de Maasvlakte zijn onder meer de Rotterdamse fotografen Ben Wind en Rob Cloosterman om het leven gekomen. ANP-fotograaf Ed Oudenaarden is de enige overlevende van de vijf inzittenden van de helikopter. Hij ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Volgens een behandelend arts is zijn toestand stabiel.
De helikopter volgde een groot evenement van toerfietsers dat bedoeld was als opwarmer van de start van de Tour de France in Rotterdam komend weekeinde. Rond 13 uur stortte de heli door nog onbekende oorzaak neer. Twee inzittenden waren op slag dood, twee anderen overleden in de uren na het ongeluk.

Naast de piloot telde de helikopter een medewerker van het Gemeentelijk Havenbedrijf en drie fotografen als inzittenden. Van de derde fotograaf is PhotoQ vooralsnog te weinig bekend om hierover te publiceren.

Ben Wind werkte sinds de jaren ’80 als fotograaf in Rotterdam en omgeving. Gedurende vele jaren behoorde hij tot de vaste freelancers van het AD. In de jaren ’90 verlegde hij zijn werk in de richting van het bedrijfsleven. Hij fotografeerde veel in opdracht van het Gemeentelijk Havenbedrijf van Rotterdam, alsmede voor bedrijven als Nedlloyd, ECT en de Rabobank.

Rob Cloosterman was een fotograaf die meer deed dan foto’s maken. Hij was niet alleen freelancer voor onder meer het AD, hij hij had ook een communicatieadviesbureau onder de naam Cloosterman Communicatie en een fotostockbureau, Cloostermanstock.nl, dat met name foto’s uit het Rotterdamse havengebied aanbood. Cloosterman was ook aangesloten bij het fotobureau Hollandse Hoogte.

RTV Rijnmond: Helikoptercrash Maasvlakte: 4 doden

www.benwind.com

www.cloosterman.nl