Vierde seminar Federatie over contracten

De FotografenFederatie organiseert voor de vierde keer in korte tijd een seminar over contracten en opdrachtbevestigingen, ditmaal op 25 februari. Het is een onderwerp dat veel fotografen aanspreekt.
De tekst van de oproep:

Wegens grote belangstelling organiseert de FotografenFederatie in samenwerking met stichting Burafo nogmaals het seminar:

Weet wat je tekent!
Seminar voor fotografen op donderdagavond 25 februari 2010

Leuke opdracht, maar…. teken ik dit (wurg)contract of niet?
Wat teken ik eigenlijk en wat zijn de gevolgen?
Ben ik nu al mijn auteursrechten kwijt?
Wat is vrijwaring ook al weer?

Een avond met uitleg en adviezen over het tekenen van (wurg)contracten, opdrachtbevestigingen en meer.

Advocaat Lisette Varossieau, gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht, geeft een presentatie met veel duidelijke voorbeelden. Onderwerpen als het tekenen van (wurg)contracten, portret- en auteursrecht, vrije licentie etc. worden deze avond behandeld. Tevens wordt er ruim aandacht besteed aan vragen van de deelnemers.

Kortom, tips en adviezen over hoe te handelen wanneer je een (wurg)contract voorgelegd krijgt. En ook weer even een duidelijk overzicht en een 3-stappen-plan voor het maken van een offerte, opdrachtbevestiging en een factuur. Wat moet daar ook alweer in staan, wat is verstandig om extra te vermelden en in welk stadium overhandig je de Algemene Voorwaarden.

De FotografenFederatie organiseert in samenwerking met stichting Burafo deze bijeenkomst omdat er veel vragen komen van fotografen over hoe te handelen als ze een ingewikkeld contract voorgelegd krijgen. Vooral in deze, voor fotografen moeilijke tijden, wil je je opdrachtgever graag houden zonder daar teveel voor hoeven in te leveren.

Kom 25 februari 2010 naar de OBA

Donderdagavond 25 februari 2010
19:00 start seminar, 21:15 einde seminar
Openbare bibliotheek Amsterdam (OBA), Oosterdokskade 143, Amsterdam (5
minuten lopen van het Centraal Station)
Toegang is gratis voor leden van de beroepsverenigingen GKf, BFN, SVFN, PANL, DIPP, NVMAC en Burafo-leden. Voor niet leden € 7,50.
Vanwege het beperkte aantal plaatsen van te voren aanmelden: weetwatjetekent@fotografenfederatie.nl
(Graag aangeven of u lid bent van een van de beroepsverenigingen)