Vijf Nederlandse fotografen met expositie in New York

Deze maand waren vier Nederlandse fotografen tegelijkertijd te zien in galeries in New York, terwijl ook nog steeds Iwan Baan in het MoMA is te zien. De duo-tentoonstelling van Gerard Fieret en Arno Nollen bij Marvelli Gallery (van 12 januari t/m 10 febrari) is nu afgelopen, maar de solo-tentoonstellingen van Rineke Dijkstra bij Marian Goodman (van 12 januari t/m 17 februari) en Hellen van Meene bij Yancey Richardson (van 2 februari t/m 17 maart) lopen nog.
Dijkstra en Van Meene zijn van 9 februari tot en met 16 april 2007 ook te zien in de groepstentoonstelling Family Pictures in het Guggenheim New York. De tentoonstelling is samengesteld uit de
permanente collectie en toont fotografie en video van zestien kunstenaars: Janine Antoni, Patty Chang, Gregory Crewdson, Rineke Dijkstra, Nathalie Djurberg, Anna Gaskell, Nan Goldin, Loretta Lux, Sally Mann, Robert Mapplethorpe, Tracey Moffatt, Catherine Opie, Collier Schorr,
Thomas Struth, Hellen van Meene, en Gillian Wearing.

Een minder uitgebreide versie van deze tentoonstelling was eerder te zien in de Galleria Gottardo in Lugano, Zwitserland in 2005. Bij die tentoonstelling verscheen ook een catalogus.

Werk van Iwan Baan hangt in het Museum of Modern Art (MoMA), bij de tentoonstelling “OMA in Beijing: China Central Television Headquarters by Ole Scheeren and Rem Koolhaas”. De muren zijn behangen met een serie van elf foto’s die Iwan Baan de afgelopen anderhalf jaar maakte in Beijing van de bouw van CCTV.

Links:
www.marvelligallery.com

mariangoodman.com

www.yanceyrichardson.com

www.guggenheim.org

www.moma.org
iwan.com