Vijf nominaties Zilveren Kiek

De jury van de Zilveren Kiek heeft deze week uit een groot aantal inzendingen vijf nominaties gekozen voor deze nieuwe prijs voor de beste foto van fotografen aan het werk. De in spanning afwachtende fotografen zijn Arie Kievit, Elmer van der Marel, Paul Rapp, Goos van der Veen en Kees van de Veen.
De Zilveren Kiek is een initiatief van Hebbediekiek, een groep Haagse fotografen die sinds vorig jaar op een website foto’s verzamelen van collega’s die aan het werk zijn, voornamelijk in en rond de hofstad.

De jury bestaat uit Ronald Plasterk (voorzitter), Martijn Beekman, Valerie Kuypers, Serge Ligtenberg, Bart Maat, Phil Nijhuis en Roel Rozenburg. Op 15 februari maakt de organisatie bekend wie de winnaar is, bij de opening van een Hebbediekiek-tentoonstleling in het Amsterdamse café De Engelbewaarder.

Op de genomineerde foto’s zien we fotografen die groepsgewijs een schaap fotograferen, een actievoerende schoonmaker, premier Rutte die een Powned-verslaggever een tik lijkt te gaan geven met een microfoon, een fotograaf voor een verkeersbord en een in het zand knielende collega bij een prijsschaap.

Overigens is Hebbediekiek in overleg met de organisatoren van de Gouden Grijns om deze prijs voor de grappigste foto over te nemen. De Gouden Grijns wordt sinds ruim een week aangeboden op Marktplaats.

Meer over de Zilveren Kiek

www.hebbediekiek.nl

Eerder op PhotoQ: Gouden Grijns te koop op Marktplaats