Vijfde Donkere Kamer Rotterdam met Anton Corbijn

Op woensdagavond 11 februari vindt de vijfde editie van De Donkere Kamer Rotterdam plaats, met Anton Corbijn als hoofdgast. Het gesprek met hem blikt vooruit op de twee tentoonstellingen die op 21 maart in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag openen ter ere van zijn zestigste verjaardag.

Andere onderdelen van de avond:

  • Fotograaf Renate Beense spreekt over het fotoproject waarin haar vader centraal staat.
  • Curator Joop de Jong schuift aan om te praten over zijn onderzoek naar 175 jaar fotografie van Rotterdam dat heeft geresulteerd in de tentoonstelling Rotterdam in the Picture in het Nederlands Fotomuseum (te zien van 24 januari tot en met 17 mei).
  • Pitches (meer informatie onderaan dit bericht).

In De Donkere Kamer Rotterdam staat de fotografie van nu centraal. De avond bestaat uit korte interviews en presentaties, actuele discussies over fotografie en aandacht voor interessante evenementen en tentoonstellingen. De Donkere Kamer Rotterdam wordt drie keer per jaar georganiseerd en is bedoeld voor fotografen, beeldmakers en iedereen die geïnteresseerd is in actuele fotografie.

Lars Boering is per 1 januari directeur van World Press Photo en zal niet langer meer een presentatie duo vormen met Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ). Fotograaf Carel van Hees neemt het stokje van Lars Boering over.

Tickets
Ticketverkoop start op donderdag 22 januari om 12 uur via www.lantarenvenster.nl
Let op:
– Je kunt max. 2 tickets per persoon kopen.
– Met je e-ticket krijg je toegang tot de zaal en kun je de muntjes voor de pitch ophalen. – Tickets kosten 7 euro (betalen direct online).

Pitch je fotoproject
Voor het vaste programma-onderdeel ‘Pitch je fotoproject’ zoekt De Donkere Kamer Rotterdam drie fotografen die hun project op woensdag 11 februari 2015 tijdens De Donkere Kamer Rotterdam in drie minuten willen pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over de drie projecten.

Crowdfunding is een populair onderwerp in de fotografie: de gezamenlijke financiering van een project door een netwerk van geïnteresseerden. Met ‘Pitch je fotoproject’ stelt De Donkere Kamer Rotterdam drie fotografen in staat hun droomprojecten gefinancierd te krijgen door ‘de crowd’. De bezoekers betalen zeven euro entree en bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen.

Dus: kan je een financiële bijdrage voor de start van je fotoproject goed gebruiken? Wil je een fotoboek maken maar heb je nog niet genoeg geld? Heb je geld nodig voor prints voor een nieuwe expositie? En vooral: heb jij een goed verhaal waarmee je het publiek in drie minuten denkt te kunnen overtuigen van je plannen? Stuur dan uiterlijk donderdag 29 januari een mail met:

> motivatie (waar heb je het geld voor nodig) >projectplan (max. 1 A4)
>recente cv
>portfolio (max. 10 foto’s)

Dit alles in een enkele pdf van niet meer dan 8 MB. De bestandsnaam moet zijn opgebouwd uit achternaam en projectnaam.

Stuur de pdf naar: ddk@nederlandsfotomuseum.nl en wie weet mag jij je project komen presenteren!

Belangrijk!: Aanmeldingen die niet als een enkele pdf worden aangeleverd nemen wij niet mee in de selectie. Daarnaast moet de bestandsnaam van je pdf als volgt zijn samengesteld: achternaam_projectnaam.