Vijfde editie van carrièredag VROAAM! in Pakhuis de Zwijger

Op 28 maart vindt de vijfde editie plaats van VROAAM!, de jaarlijkse landelijke carrièredag voor creatieven. Centraal in het programma van dit jaar staat het creëren van nieuwe kansen en de kunst om deze volledig te benutten.
Het event begon ooit primair als carrièredag voor studenten en starters, maar is inmiddels uitgegroeid tot een dag waar alle creatieven in Nederland (studenten, starters én senioren) inspiratie kunnen opdoen, iets kunnen meepikken van de laatste ontwikkelingen en uiteraard kunnen netwerken. De organisatie van deze vijfde editie is in handen van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO), de FotografenFederatie en PANL in samenwerking met Pakhuis de Zwijger.

VROAAM! On stage?
Maxim Hartman en Sarah Meuleman, allebei bekend van verschillende VPRO-programma’s, zullen de sprekers vragen naar hun werk, verloop van hun carrière en visie op het vak. Op welke manier zijn zij ooit begonnen met een eerste klus en hebben ze keuzes gemaakt om in loondienst te gaan, te freelancen of een bureau op te starten? Hoe hebben ze nieuwe kansen gegrepen, inspiratie gevonden, zijn ze samenwerkingen aangegaan en gekomen waar ze nu zijn? Eerlijke anekdotes over wat er wel eens helemaal mis ging zullen worden afgewisseld met succesverhalen over het binnenhalen van dé ideale opdracht, of over hoe een geniaal idee voor een product of project van de grond is gekomen.

On stage zijn onder andere industrieel ontwerpbureau Studio Mango dat innovatieve producten ontwikkelt zoals de nieuwe elektrische Londense taxi; Cloudfactory, een creative agency specialized in innovation, advertising and craftingdat net het brand book The Heineken Bottle maakte; multidisciplinair bureau Fabrique dat onlangs Rijksstudio lanceerde, het nieuwe online Rijksmuseum; Overtreders W, het ruimtelijk ontwerpbureau dat afgelopen jaar flink in de prijzen viel met de Noorderparkbar, het eerste 100% marktplaatsgebouw; en advocaat Lisette Varossieau over de vraag hoe je als beeldmaker omgaat met social media.

Viewings en meer?
Naast het podiumprogramma kun je ook dit jaar tijdens VROAAM! je portfolio bespreken met een aantal van de meer dan honderd aanwezige creatieven zoals Laurens van Wieringen, Schwandt Infographics, de Designpolitie, Kummer & Herrman, Opera, subsoda, CLEVER°FRANKE, Fabrique, Edenspiekermann, VEVS, Strange Attractors, Ineke Heerkens en Springtime. In het programma van VROAAM! is bovendien veel aandacht voor de zakelijke kant van het ontwerpvak. ‘Boost Your Business’ biedt trainingen, workshops en speedadvies rond onderwerpen als onderhandelen, pitchen, presenteren en het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Aan het eind van de dag is er een netwerkborrel en voor elke bezoeker een goedgevulde goodiebag.

?Datum: 28 maart 2013?
Dagprogramma: 11.00 – 18.00 uur
?Avondprogramma: 20.00 – 22.00 uur
??Entree dagprogramma: € 11,00 (BNO/FF-leden), € 22,00 (Studenten & Niet Leden)
?Entree avondprogramma: € 5,00 (BNO/FF-leden), € 10,00 (Studenten & Niet Leden)?
Lunchpakket: € 12,50
?Dinerbuffet: € 18,75?
Transactiekosten: € 2,00 ?(De bedragen zijn incl. 21% btw)

?Locatie: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Aanmelden: VROAAM!