Vintagephoto biedt originele Scherers

De online galerie Vintagephoto biedt sinds kort de afdrukken te koop aan van veertig foto’s van Kees Scherer (1920-1993). Het gaat om prints die Scherer zelf maakte in een oplage van één of twee exemplaren. De foto’s stammen ui tde jaren vijftig en zijn gemaakt in steden als Amsterdam, New York en Parijs. De afdrukken variëren in prijs van 750 tot 2500 euro.
Kees Scherer werd in 1920 op de Lijnbaansgracht in de Amsterdamse Jordaan geboren. Na de bevrijding startte hij als freelance fotograaf bij kranten en tijdschriften en vocht zich een weg naar de top van de fotojournalistiek met spraakmakende reportages over de Zeeuwse watersnoodramp en de Hongaarse opstand.

Samen met collega Bram Wisman nam hij in 1955 het initiatief tot de oprichting van World Press Photo, inmiddels uitgegroeid tot ’s werelds meest gezaghebbende fotomanifestatie. Zo ontwikkelde Scherer zich tot een wereldverkennend fotojournalist. Naast zijn omvangrijke werk in kleur krijgt ook Scherer’s vroegere werk in zwart/wit de laatste jaren steeds meer aandacht. Parijs en Amsterdam waren zijn lievelingsplekken die hij uitvoerig in beeld heeft gebracht, maar ook New York heeft hij uitgebreid gefotografeerd.

Meer bij Vintagephoto. Klik daar op de naam Kees Scherer.

De samenstellers van de website zijn verder erg blij met een recente publicatie in het glossy magazine Watch. Midden in het blad staat een zes pagina’s vullend artikel over Vintagephoto met werk van Erik Hijweege, Marcel v/d Vlugt,
Aernout Overbeeke, José van Riele, Kees Scherer, Frits Berends, Hendrik
Kerstens, Boudewijn Neuteboom, Hans Hiltermann, Jeroen Hofman/Jefta Arts, Toto Frima, Gregor Servais en Daan v/d Assem en een verhaal over het ‘Nieuwe
investeren’. Hierbij word stil gestaan bij de groeiende aankoop van
fotografie afgedrukt in minimale oplage, waarbij waardestijgingen, naast de liefde voor het beeld, een steeds belangrijker rol gaan spelen bij de aanschaf, aldus het persbericht van Vintagephoto.