Vissende Prince Harry in de krant

Vanuit Clarence House, de residentie van de Prince of Wales in Londen, is de kans groot dat er weer een klacht wordt ingediend bij de Press Complaints Commission. Prince Harry is tijdens zijn vakantie, op het Mozambikaanse eiland Bazaruto, vissend gefotografeerd. ‘The News of the World’ publiceerde deze foto afgelopen zondag.
De PCC, een onafhankelijk orgaan dat klachten afhandelt omtrent de redactionele inhoud van kranten en magazines in Engeland, ontving de laatste jaren steeds meer klachten van de koninklijke familie, zeker als het gaat om de jonge royals. De relatie tussen de paparazzi en Clarence House is dan ook gespannen. In oktober van dit jaar was Prince Harry betrokken bij een incident waar veel om te doen was. Bij het verlaten van een nachtclub kreeg een opdringerige fotograaf een flinke dreun van de prins.

In april was Clarence House in conflict met de Sun, na het publiceren van foto’s van Prince William en een vriendin tijdens een wintersportvakantie. Koningshuis-specialist Arthur Edwards die deze foto’s maakte, mag tijdelijk niet meer aanwezig zijn bij fotomomenten.
Er was deze keer echter geen klacht ingediend bij de PCC, omdat het heel duidelijk was dat de foto in publiek was gemaakt.

Één van de PCC regels is dat het onacceptabel is om personen in hun privé omgeving te fotograferen zonder hun toestemming. Of dat geldt voor Prince Harry is nog onduidelijk, wel was het strand waar de prins en zijn vrouwelijke gezelschap verbleef afgesloten voor het gewone publiek.