Vliegwerk

Zonder geluid verschijnt het in beeld en blijft rechtsboven hangen. Even later schuift er links een grote tong het kader in. Land!

Als er land is, dan is er water. En lucht. Maar zonder horizon geen grens daartussen. We hangen waarschijnlijk in de lucht, maar hoe hoog? Geen idee. En ook niet hoe lang nog.

Goddank zijn we niet alleen. Aan de rechter fotorand wordt een cabine zichtbaar. Met ramen, dus met passagiers. Er klinkt gesuis, verder weinig houvast, behalve de donkere cabine hoog in beeld. Die is onmisbaar: er zit een motor in die mee zweeft. Een zeppelin.

Aan de veranderende tongvorm te zien zijn we in beweging. Ondertussen wordt er in de cabine met ramen waarschijnlijk thee geserveerd. Als de tong steeds groter wordt- en zelfs beeldvullend- zijn we weer bijna veilig op aarde. Maar hoe de onbekende fotograaf zijn fotomoment heeft gefikst?

schoenendoos0
Schrijfster en beeldend kunstenaar Margit Willems deelt foto’s met ons uit haar verzameling en die van anderen. Meer fotokeuzes van Willems zijn te vinden op de Facebook-pagina K Wispelaer Zetkrant.