Vogue Nederland werkt met Nederlandse fotografen

Eind maart verscheen de eerste Nederlandse Vogue. De inhoud van het nummer is honderd procent van eigen bodem, waaronder ook de fotoreportages van Nederlandse fotografen. Volgens hoofdredacteur Karin Swerink wordt Vogue Nederland ‘een ode aan, een platform voor en het vieren van het talent dat we in Nederland hebben’.
Vogue Nederland gaat proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van Nederlandse fotografen voor de reportages in het blad. In het eerste nummer sierde de foto van Marc de Groot de cover en hadden ook Bart Oomes, Annemarieke van Drimmelen, Paul Bellaart, Alique en Marcel van der Vlugt de eer om hun fotoreportages in de eerste Nederlandse Vogue terug te vinden.

Fotograaf Paul Bellaart: ‘Ik vind het bijzonder dat ik werk met mensen, met wie ik ooit ben begonnen. En dat ik mag spelen in mijn werk. Met de komst van Vogue wordt dat spelen op hoog niveau, en dat voelt helemaal fantastisch!’

Buitenlandse fotografen zijn niet out of the picture bij Vogue Nederland. Wanneer een buitenlandse fotograaf beter past bij het onderwerp, het thema of de persoon dan zal daarvoor gekozen worden. ‘Een buitenlandse fotograaf kan weer een heel nieuwe kijk hebben op Nederlandse iconen uit onze culturele wereld, zo iemand kijkt er vaak heel anders tegenaan. Dat kan verrassend beeld opleveren,’ aldus beeldredacteur Tjitske Boogmans.