Volendamfoto’s geëxposeerd in Londen

De tentoonstelling De kracht van Volendam wordt in januari geëxposeerd in de Hotshow Gallery in Londen. De portretten die Suzan van de Roemer maakte van slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam (2001) zijn er te zien onder de titel The Power of Resilience.
Uit het persbericht vna de fotografe:

Elke dag staan de kranten vol met ellendige gebeurtenissen ergens op deze wereld. Met verhalen over mensen en hun leed. Even krijgt het alle aandacht maar na verloop van tijd verdwijnen de journalisten en camera’s weer opzoek naar het volgende nieuws. Maar hoe gaat het met degene die achterblijven? Hoe pakken zij hun leven weer op?

‘Hoe kan je na een heftige gebeurtenis weer vriendjes met het leven worden?’ is de vraag die Suzan van de Roemer fascineerde nadat ze een aantal jongeren had ontmoet die de nieuwjaarsbrand in Volendam hadden overleefd. Ook hier was volop media aandacht die vervolgens weer verdween.

Suzan van de Roemer zette deze vraag om in een langdurig fotografie-project dat resulteerde in ‘De kracht van Volendam’. Een serie over 25 jongeren die de ramp in Volendam hebben overleefd.

Dit fotografie-project gaat over grote universele thema’s als ‘kracht, doorzettingsvermogen en liefde’. De aantrekkingskracht van het leven en het gegeven dat de wil om te overleven sterker is dan je verwacht. Thema’s (en emoties) waar ieder mens zich mee kan identificeren.

‘De kracht van Volendam – 10 jaar later’ was eind vorig jaar/begin dit jaar te zien in de Melkweg in Amsterdam en werd een groot landelijk succes.

Nu wordt het verhaal verder verteld in Londen. The Power of Resilience, 10 januari 2012 – 4 februari 2012 in de toonaangevende Hotshoe Gallery, Londen, Engeland.


www.suzanvanderoemer.com