Volkskrant Magazine laat Kaagman fotograaf bepalen

Jerney Kaagman heeft het Volkskrant Magazine opgelegd dat een interview met haar alleen vergezeld kan gaan van foto’s die Patricia Steur maakt. Waar normaal de grootbeeld-scherpte haast van het omslag knispert, staat nu een soft focus portret van Idols-jurylid/Conamus-directeur Kaagman.
Het interview begint met een uitleg van deze vrij opmerkelijke gang van zaken:

”Omdat ik geregeld foto’s van mezelf heb teruggezien waarvan ik dacht: my god, ben ik dat? Ik zwierf eindeloos in foto-archieven, zonder dat ik daar enige zeggenschap over had. Dat vond ik niet zo leuk. Paricia Steur is al vanaf de middelbare school een goede vriendin. Sinds een jaar of vijfiten maken we een of twee keer per jaar een fotosessie in allerlei verschillende sets. Zo kan zij op maat leveren: een werkfoto of een beetje glamourportret of whatever nodig is. Wat we niet geplaatst willen zien, wordt vernietigd.’

– Patricia Steur poetst oneffenheden in uw uiterlijk op de computer weg. Heeft dat er mee te maken?

‘Nee hoor. Natuurlijk doet ze wat aan die foto om te flatteren, maar dat kan nog maar sinds kort. Ze stuurde me laatst nog een paar foto’s waarop je heel duidelijk allemaal kraaienpootjes ziet van het lachten. daar wordt echt niks aan gephotoshopt.’
(…)
‘Het is ook meer een vorm van zelfbescherming. Je ontwikkelt zo’n dikke schil om niet gekwetst te worden. Ik ben niet ongevoelig. Mensen kunnen heel gemene dingen van je vinden. En ik kan dat niet corrigeren. Dus probeer ik me niet direct te laten raken, zodat ik geen slapeloze nachten heb of stress krijg.”