Vonnis

Een geblakerd kamertje. De vloer besmeurd, het behang in flarden, alleen het Deco kussen wacht met opgeschudde veren op een stijlvolle bank. Op wie?

De deur zit potdicht, er omheen prijkt een rouwrand. Ook de donkere plinten doen het ergste vermoeden. Een moedeloos scheef gezakt venster, vitrage die iedere kans op uitzicht verspert. Geen spoor van rook. We sluiten een brand uit.

Krap 3 m² ruimte. Te klein voor een hotelkamer, te luxe als kloostercel. Bovendien hangt er wachten in de lucht. Hoe hoog? Waarop? Dreigt er soms een terechtstelling? Een galgenmaal? De scheve vensterruit blijft knagen.

Het glasnegatief werd aangevreten. Vocht. Niks flarden, blakering of erger: verval. Dit trotse kamertje stijgt puntgaaf op. De eetzaal vliegt mee. Een vaart per Graf Zeppelincabine richting Noordpool, daarna rond de wereld. Met scheef uitzicht door de zeppelinramen, zoals dat hoort. De dreigende rouwrand verraadt geen vonnis, blijkt avontuur en doordacht design. Een oceaan in plaats van bluswater. Der Graf is waarlijk Der Hindenburg niet!

schoenendoos0
Schrijfster en beeldend kunstenaar Margit Willems deelt foto’s met ons uit haar verzameling en die van anderen. Meer fotokeuzes van Willems zijn te vinden op de Facebook-pagina K Wispelaer Zetkrant.