VPRO Gids op zoek naar beste cover

Vijf keer eerder organiseerde de VPRO Gids de Ontwerpwedstrijd Cover 1. En ook dit jaar nodigt de Gids iedereen uit, deze keer in het kader van een bijzonder VPRO-feestje. Het thema van dit jaar is dat van de VPRO-ledenwerfcampagne: Feest voor de Geest.
De VPRO heeft leden nodig. Om zendtijd binnen te halen, maar ook om covers te ontwerpen. Voor de VPRO-ledenwerfcampagne werd een sprankelend beeld ontworpen dat de omslag sierde van VPRO Gids 44. Dat zal lastig te overtreffen zijn, maar kan natuurlijk wel dienen als bron van inspiratie.

Of de cover nu gemaakt is door een gearriveerd ontwerper of een beginnende mondschilder, alle ontwerpen dingen mee naar de hoofdprijs: plaatsing van het ontwerp op de voorkant van het VPRO Gids 1 van 2009. De tweede prijs, die wordt toegekend aan alle andere inzendingen, is plaatsing op de website van de gids: http://www.vpro.nl/cover1. Op deze site is de wedstrijd ook online te volgen.

De jury van Cover 1 2009 bestaat uit Paul Faassen, illustrator; Piet Schreuders, art director; Beate Wegloop, beeldredacteur.