Vrouwelijke fotografen doen aftrap Women Inc.

Op maandag 16 oktober 2006 vindt de kick-off van het vervolg op het festival WOMEN Inc. 2005 plaats. Uit het persbericht: ‘Dit najaar en komend voorjaar geeft WOMEN Inc. in Pakhuis de Zwijger het podium aan innovatieve vrouwen. Gedurende een serie van 20 wekelijkse bijeenkomsten presenteren vrouwen die voor vernieuwing staan hun belangrijkste targets. Wat moet beter, wat kan anders in het belang van vrouwen?’
Tijdens de Kick off presenteert het bestuur van Women Inc. haar plannen voor de toekomst. Aansluitend lichten drie vrouwelijke fotografen hun blik op de wereld toe: Rosa Verhoeve, Toto Frima en Jamain Brigitha. Met woord en beeld geven zij antwoord op de vraag: ‘What do you Inc?’. Hun namen staan in het persbericht nog niet vermeld.

Het persbericht vervolgt:
‘Deze avonden dienen als opmaat naar het grootschalige festival in het najaar van 2007. Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam (…) Wekelijks: Vanaf 16 oktober, elke maandagavond van 20.00 – 21.30 uur Informatie: Meinke de Veer, Cultuurfabriek, 020 6246380, meinke@women-inc.nl WOMEN Inc.

Op 2, 3 en 4 november 2007 vindt de tweede editie van het festival WOMEN Inc. plaats met een weekend lang fun en verdieping, debat en cultuur voor en met ondernemende vrouwen die voor vernieuwing staan, dwars door leeftijden, culturen en disciplines heen. Voor de eerste editie in 2005 wist WOMEN Inc. 6.000 vrouwen naar de Beurs van Berlage te bewegen.

Dit najaar neemt WOMEN Inc. alvast een voorschot op het grote festival in 2007 met een twintigtal kleinere bijeenkomsten. Wekelijks geeft WOMEN Inc. een vrouw met een uitgesproken visie de kans om een hot issue te presenteren. Tussen 16 oktober 2006 en 8 maart 2007 wordt zo een to-do-list opgebouwd van dé targets van vrouwen van nu. Op 8 maart wordt aan alle vrouwen van Nederland gevraagd te stemmen over de grootste prioriteit. De top tien wordt tijdens het WOMEN Inc. festival in november 2007 geprogrammeerd.’

• Meer informatie: www.women-inc.nl