Vrouwen, kinderen, bloemen en een gorilla geëxposeerd in de Haarlemse Hallen

Op zaterdag 18 december openden in De Hallen in Haarlem vier tentoonstellingen. Drie Nederlandse kunstenaars, Arno Nollen, Cor Dera en Joost Conijn, presenteren nieuw werk; van de fameuze Japanner Nobuyoshi Araki is een overzicht van ruim honderd foto’s te zien.
De Hallen, de dependance van het Frans Halsmuseum bestaat uit een zeventiende-eeuwse en een negentiende-eeuwse gebouw, respectievelijk de Vleeshal en de Verweyhal genaamd. In drie grote zalen en een projectieruimte stelt men eigentijdse kunst tentoon, incidenteel wordt er een selectie van modernistische werken uit de collectie van het Frans Halsmuseum geëxposeerd.

In de film ‘Siddieqa, Firdaus, Abdallah, Soelayman, Moestafa, Hawwa en Dzoel-kifl’ volgt Joost Conijn zeven Nederlands kinderen uit een gezin dat leeft volgens de leer van de Islam. Ze wonen op een niet nader geïdentificeerd terrein ergens aan de rafelrand van Amsterdam. Zonder commentaar filmt Conijn het doen en laten van deze kinderen die geheel naar eigen inzicht hun dag indelen.

• Het vervolg van dit artikel: Slideshow in Flash (met 12 foto’s)

Deze vier exposities zijn tot en met 6 maart te bezoeken in:
De Hallen
Grote Markt 16
Haarlem

• www.dehallen.com