Warme ontvangst voor Cold

Cold – sailing to Antartica heet het boek voluit. De enthousiaste maker en uitgever Thijs Heslenfeld meldt ons dat hij in twee maanden meer dan 3000 exemplaren van dit fotoboek heeft verkocht.
In 2005 en 2007 reisde Heslenfeld naar het Zuidpoolgebied. Op één van die reizen zeilde hij mee met de Nederlandse bark Europa, een klassiek dwarsgetuigd schip. Tijdens de tocht van Argentinië naar Zuid-Afrika voer het schip langs de kusten van Antartica.

Heslenfeld onderscheid vier grote thema’s in de foto’s over zijn bezoek aan het Zuidpoolgebied: ‘leven’, ‘dood’, ‘water’ en ‘ijs’. Een aantal beelden zijn eerder gepubliceerd in de National Geographic Adventure en de Duitse GEO Saison. In het boek is een engelstalig logboek van kapitein Klaas Gaastra opgenomen.

In zijn mail schrijft Helsenfeld dat hij de afgelopen maanden druk was met het verzenden van zijn publicatie en dat er een tweede druk op komst is. In maart mag hij weer op pad. Dan gaat hij voor verschillende bladen reportages maken over Tasmanië en de Great Ocean Road, de lange kustweg van Australië. Later dit jaar staan IJsland en Suriname op het programma. Daarnaast gaat Helsenfeld voor het Parool een reeks Europese steden in beeld brengen door de bewoners te portretteren.

• Op deze site zijn foto’s van de reizen te zien: www.thijsheslenfeld.nl