Watertoren als fotografiepodium in Luxemburg

In het Centre national de l’ audiovisuel in Luxemburg komt een grote nieuwe ruimte speciaal ingericht voor fotografie. Waassertuerm, een industriële watertoren en een aangrenzend pompstation (Pomhouse) moeten het centrum een nieuwe, frisse impuls geven. Op 29 september is de opening van twee nieuwe tentoonstellingen in deze ongewone setting.
De expositie The Bitter Years van Edward Steichen zal een permanente plaats in de watertoren innemen. Steichen fotografeerde tussen 1935 en 1941 de armoede in Amerika tijdens de Grote Depressie. De ronde toren zorgt ervoor dat de oneindige dialoog tussen geschiedenis en heden in het altijd ontwikkelende fotografie weer in nieuw daglicht gesteld wordt.

In het aangrenzende Pomhouse zullen alleen tijdelijke exposities te zien zijn. Als eerste zal Stephen Gill zijn beeldende visie geven op de veranderingen tussen stad en dorpstreken in zijn werk Coexistence.

Het audiovisuele centrum werd opgericht in 1989 en heeft als doel de nationale fotografie en film in ere te houden en een thuis te geven. De hedendaagse collectie bestaat uit meer dan 200.000 foto’s en films van nationale beeldenmakers.

www.cna.public.lu