Weblog toont schokkende foto’s Fallujah

Na de opnamen die een NBC journalist maakte van een Amerikaanse soldaat die een ongewapende man doodschiet staat oorlogsfotografie weer volop in de belangstelling. Televisie en kranten weigeren veelal de schokkende en vaak bloederige beelden te publiceren. Het internet biedt uitkomst.
Vaak zijn het de zogenaamde weblogs die uitkomst bieden voor degene die zich toch wenst bloot te stellen aan de gruwelen van de oorlog.

Zo is ook met Fallujah in Pictures. Dit weblog laat de gruwelen zien die de Amerikanen aanrichten aan de kant van de Irakeese verzetsstrijders. Om alleen deze kant van het verhaal te laten zien is bewust gekozen. Een van de functies van weblogs, naast vermaak, is om de lezer te informeren van datgene wat de media links laten liggen

Wanneer men naar de foto’s kijkt op deze website is het begrijpelijk waarom de kranten terughoudend zijn met het gebruiken van deze beelden. De foto’s zijn bloederig en meer dan eens missen slachtoffers lichaamsdelen.

Fallujah in Pictures is er voor de mensen die hun ogen niet willen sluiten voor de wandaden die tijdens de oorlog in Irak worden gepleegd.

De foto’s op de website zijn schokkend, een man zonder hoofd, een neergeschoten politieagent met een open botbreuk, huilende moeders die rouwen om hun kinderen, fotoâs van overleden soldaten en verzetsstrijders.

Helaas laat de kwaliteit van de foto’s vaak te wensen over, vooral het formaat is teleurstellend. Je moet zoeken om wat van het plaatje te maken, details in de foto kan je wel vergeten. De foto’s zijn afkomstig van grote persbureau’s zoals AP.

Fallujah in Pictures