Website Bousie advocaten begint Fotografenpodium


Het advocatenkantoor Bousie heeft op haar website plaats gemaakt voor een galerie onder de naam Fotografenpodium. Beginnende fotografen krijgen de kans om hun werk voor een periode van twee maanden te exposeren. Nu is het werk van Else Kramer te zien, een fotografe voor wie improvisatie het sleutelwoord is.
Bousie advocaten is het grootste in media- en entertainment gespecialiseerde advocatenkantoor van Nederland.

Bij Bousie advocaten dachten ze na over een andere invulling van de website. Woordvoerster Marie José Spit: ‘We waren niet tevreden met de foto op de homepage, we wilden een mooie, pakkende foto. Toen we daar met collega’s over spraken kwamen we op het idee om het Fotografenpodium op te zetten. We zijn met het werk van Else Kramer begonnen omdat zij al eens iets voor ons gedaan had en zij is tevens een vriendin van mij.’

Over twee maanden, na Kramer, zal er wel werk komen te hangen dat is geselecteerd. ‘Met collega’s buigen we ons over de ingezonden werken. En jaarlijks zal er een foto worden betiteld als Bousie’s Beste. Deze foto zal worden aangekocht door Bousie advocaten en zal ergens in het kantoor komen te hangen. Naast naamsbekendheid krijgt de fotograaf zo ook een bijdrage. Als beginnende fotograaf kan je zelf foto’s insturen, maar iemand mag je ook aanmelden.

Op de website van Bousie advocaten geeft de fotografe Kramer een toelichting op haar werk: “Tijdens mijn ontwikkeling als fotograaf merkte ik dat ik juist door alles op het moment aan te laten komen intuïtief de juiste technische keuzes maakte. Ik heb het componeren en controleren dan ook losgelaten en richt mij op het ‘vinden’ van beelden. Daardoor zit ik niet in een keurslijf van extreem realisme, mijn foto’s neigen naar het abstract/grafische. Het spelen met variabelen als licht en scherpte/diepte geeft mij legio mogelijkheden om het beeld mijn eigen stempel mee te geven.”

• Meer bij www.bousie.nl – klik dan op fotografenpodium

www.elsekramer.com