Wederom cursus verzamelen bij Foam

Net als vorig jaar, organiseert Foam Editions dit jaar weer een verzamelcursus fotografie. Dit jaar zijn er meer dan tien experts op zeer uiteenlopende gebieden uitgenodigd om hun kennis en enthousiasme over het verzamelen van fotografie te delen.
Martin Parr zal komen spreken over het verzamelen van boeken, Erwin Olaf werpt licht op de rol van de fotograaf bij het verzamelen van fotografie, het voormalige afdelingshoofd van The Photography Department van Sotheby’s Londen, Francis Hodgson geeft een kijkje achter de schermen van het veilinghuis. De cursisten brengen een bezoek aan het eigenzinnige fotoantiquariaat, Institute of Concrete Matter van Frido Troost, in Haarlem en Hans Aarsman zal een actieve rol vervullen tijdens een discussie avond.

Overige sprekers:
Anne-Marie Beckmann, curator Deutsche Börse fotocollectie, spreekt over de indrukwekkende collectie van de Deutsche Börse.
Clara von Waldthausen, fotorestauratie en collectiebeheer, laat verschillende foto- en conservings technieken zien.
Kai van Hasselt, oprichter van Shinsekai Analysis en jonge kunstverzamelaar, spreekt over het opbouwen van een collectie
Rachel Esner, assistent professor Master Photographic Studies Leiden, zal het verzamelen van fotografie in een historisch kader plaatsen.
Rein Jelle Terprstra, beeldend kunstenaar, laat hoogtepunten uit zijn omvangrijke collectie amateur dia’s zien en laat ons op een uitdagende manier met andere ogen kijken.
Willem Diepraam, fotograaf en verzamelaar, spreekt over verzamelen van fotografie van voorbeelden uit zijn eigen collectie.

De eerste avond is op 28 september om 20.00 op de Foam Editions zolder in Foam_fotografiemuseum Amsterdam. De overige data zijn:
Dinsdag 6 oktober
Dinsdag 13 oktober
Maandag 26 oktober
Maandag 9 november
Maandag 23 november
Maandag 7 december

De kosten bedragen 525 euro per persoon. Naast de geheel verzorgde avonden ontvangt u hiervoor ook een abonnement op Foam Magazine, 10% korting op een aankoop bij Foam Editions en bijgaand cursus materiaal. Voor meer informatie en aanmeldingen neemt u contact op met Jacob Garvelink, Jacob@foam.nl of tel. 020-5516500