Weekend van het fotoboek in februari

Vanaf vandaag kunnen kaarten besteld worden voor het ‘Weekend van het fotoboek’ dat op 6 en 7 februari plaats vindt in Rotterdam. Het thema van dit jaar is ‘Verhalen vertellen’ en het programma omvat interviews, gesprekken, een fotoboekenmarkt en een pitch, waarbij jonge fotografen ter beoordeling hun plannen voor publicaties aan experts als Julian Germain, Theo Baart, Petra Stavast, Erik Kessels en Willem Popelier kunnen voorleggen.
Het Fonds BKVB haakt bij het Weekend van het Fotoboek aan met een eenmalige mogelijkheid voor fotografen om live een publicatiesubsidie aan te vragen bij de reguliere commissie Publicatiesubsidies van het Fonds BKVB. Deze commissie zal de twaalf aanvragen in een extra vergadering beoordelen. Deze vergadering is, net als alle andere vergaderingen van het Fonds BKVB, niet openbaar en zal op zaterdag 6 februari plaatsvinden in het Nederlands Fotomuseum. Publicatiesubsidies kunnen bij het Fonds BKBV doorgaans alleen per formulier aangevraagd worden, maar tijdens het ‘Weekend van het Fotoboek’ wil het Fonds BKVB bij wijze van experiment, vooral jonge (documentaire) fotografen een kans bieden om hun aanvraag mondeling toe te lichten. Aanmelden voor vrijdag 22 januari 2010.

Het Weekend van het Fotoboek vindt plaats tijdens Art Rotterdam in het Nederlands Fotomuseum, Las Palmas, Wilhelminakade 332 te Rotterdam. Organisatie is in handen van het Nederlands Fotomuseum en Kunstenaars&CO. Mediapartner is PhotoQ.nl

Programma in het kort
Zaterdag 6 februari 2010
11 -17 uur Fotoboekenmarkt
13.30 – 18 uur Dagprogramma met lezingen, interviews en boekpresentaties.

Zondag 7 februari 2010
11 -17 uur Fotoboekenmarkt
13 – 18 uur Dagprogramma met lezingen, interviews en boekpresentaties.

Dagkaart normaal € 25
Dagkaart reductie (studenten en jaarkaarthouders) € 12,50
Weekendkaart normaal € 40
Weekendkaart reductie (studenten en jaarkaarthouders) € 20
Alle kaarten zijn inclusief borrel en entree tot het Nederlands Fotomuseum

Nederlands Fotomuseum: Weekend van het fotoboek

Fonds BKVB: Live publicatie voor fotoboek aanvragen

Kunstenaars & co: Weekend van het fotoboek