Weer expositie buiten stadhuis Amsterdam

In het laatste weekeinde van april toont World Press Photo een openlucht-tentoonstelling voor het stadhuis in Amsterdam. De locatie lijkt zich daarmee te ontwikkelen tot een gewilde plek voor fotografie in de buitenlucht, na de succesvolle tentoonstelling De Aarde Vanuit De Hemel van Yann Arthus Bertrand.
World Press Photo laat zaterdag 24 april vanaf 14 uur tot maandagavond 26 april ‘Inside/Outsight’ zien, een selectie van het werk van negentig fotografen uit zeven niet-westerse landen die tussen 2001 en 2003 aan de World Press Photo seminars hebben deelgenomen. De fotografen hebben gewerkt aan de hand van de thema’s gender en environment.

Het werk staat los van de jaarlijkse hoofdtentoonstelling van World Press Photo die in het zelfde weekend op zondagavond wordt geopend.

De organisatie heeft tien panelen laten maken van vier meter breed en een meter hoog, waarop de foto’s en begeleidende teksten zijn te zien. De panelen zijn tweezijdig bedrukt en worden geplaatst tussen olievaten. De tentoonstelling is ook ’s avonds en ’s nachts te bekijken.

Later dit jaar is Inside/Outsight te zien, eveneens in de buitenlucht, in Den Haag, Utrecht, Groningen, Maastricht en Nijmegen.