‘Weet wat je tekent!’ in Breda

De FotografenFederatie organiseert op donderdag 21 oktober tijdens het festival Breda Photo een aflevering in de serie seminars onder de titel Weet wat je tekent! Daarbij worden vragen beantwoord als: Leuke opdracht, maar…. teken ik dit (wurg)contract of niet? Wat teken ik eigenlijk en wat zijn de gevolgen? Ben ik nu al mijn auteursrechten kwijt? Wat is vrijwaring ook al weer?
De uitnodiging meldt verder:

Een avond met uitleg en adviezen over het tekenen van (wurg)contracten, opdrachtbevestigingen en meer.

Advocaat Lisette Varossieau, gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht, geeft een presentatie met veel duidelijke voorbeelden. Onderwerpen als het tekenen van (wurg)contracten, portret- en auteursrecht, vrije licentie etc. worden deze avond behandeld. Tevens wordt er ruim aandacht besteed aan vragen van de deelnemers.

Kortom, tips en adviezen over hoe te handelen wanneer je een (wurg)contract voorgelegd krijgt. En ook weer even een duidelijk overzicht en een 3-stappen-plan voor het maken van een offerte, opdrachtbevestiging en een factuur. Wat moet daar in ook alweer in staan, wat is verstandig om extra te vermelden en in welk stadium overhandig je de Algemene Voorwaarden.

De FotografenFederatie organiseert deze bijeenkomst omdat er veel vragen komen van fotografen over hoe te handelen als ze een ingewikkeld contract voorgelegd krijgen. Vooral in deze, voor fotografen moeilijke tijden, wil je je opdrachtgever graag houden zonder daar teveel voor hoeven in te leveren.

Kom 21 oktober naar ‘Weet wat je tekent!’ bij Breda Photo Festival

Donderdagavond 21 oktober 2010
20:00 inloop, 20:15 start seminar, 21:45 einde seminar, aansluitend een borrel

Concertzaal van de Nieuwe Veste.
Molenstraat 6
4801 BZ Breda

Toegang is gratis voor leden van de beroepsverenigingen GKf, BFN, SVFN, PANL, DIPP en NVMAC. Voor niet leden € 7,50. U kunt het geld overmaken op rekeningnummer 722 86 22 van Fotografen federatie te Amsterdam onder vermelding van ‘Seminar 21 oktober’.
Vanwege het beperkt aantal plaatsen van te voren verplicht aanmelden op: weetwatjetekent@fotografenfederatie.nl
Deelnameplekken worden op volgorde van binnenkomst toegewezen.

NB: vooraf is er een mogelijkheid tot een rondleiding over het festival door de curator.
Deze rondleiding begint om 16 uur. Graag vermelden bij uw aanmelding of u hier bij aanwezig wilt zijn.