Why Mister, Why? beschikbaar als app voor iPad

Geert van Kesteren heeft van zijn boek Why Mister, Why? – over de oorlog in Irak tien jaar geleden – een versie voor de iPad gemaakt. Alle 237 foto’s en teksten uit het boek zijn in de app opgenomen plus 166 extra foto’s, verslagen in het Engels en Arabisch, en een live nieuwsstroom.
Van Kesteren verbleef 10 jaar geleden gedurende langere periodes in Irak, waar het Amerikaanse leger was binnengevallen om Saddam Hussein te verdrijven en waar de VS hoopte om de burgers warm te maken voor een democratie naar westere snit. Werkend voor opdrachtgevers als Newsweek en Stern maakte hij reportages die lieten zien dat de boodschap ‘Mission accomplished’ die de toenmailge president Bush op 1 mei 2003 uitsprak ver bezijden de waarheid was.

Het boek Why Mister, Why? dat Van Kesteren in de loop van 2004 maakte met vormgevers Mevis & Van Deursen en fotoredacteur Edie Peters ontving verschillende grote internationale prijzen alsmede lovende woorden van onder meer Colin Jacobson, Gerry Badger en Martin Parr.

De app, die Van Kesteren maakte in samenwerking met Yvo Zijlstra (Antenna Men), is te koop in de iTunes Store voor circa 9 euro.

Meer informatie: www.geertvankesteren.com