William Klein ontvangt Outstanding Contribution to Photography Award

De Oustanding Contribution to Photography Award gaat naar fotograaf William Klein, een van de belangrijkste en invloedrijkste fotografen en filmmakers van de twintigste eeuw.
De prijs maakt onderdeel uit van de jaarlijkse Sony World Photography Awards en wordt uitgereikt op 26 april in Londen. Naast de uitreiking zal ook een deel van het werk van Klein tentoongesteld worden in het Somerset House in Londen van 27 april tot 20 mei 2012.

De inmiddels 83-jarige Klein woont en werkt momenteel in Frankrijk, na een carrière van ruim een halve eeuw. Na een opleiding als schilder in Frankrijk gaat de in Amerika geboren Klein op 25 jarige leeftijd terug naar New York om als modefotograaf voor Vogue aan de slag te gaan. In de jaren daarna volgde meerdere fotoboeken, waaronder Paris where Life is Good and Good For You, Rome, Moscow en Tokyo.

Meer werk van William Klein is te zien in HackelBury Fine Art van 21 september tot 20 december 2012. Van 10 oktober 2012 tot 20 januari 2013 wordt een grotere collectie van Klein’s werk samen met het werk van Daido Moriyama tentoongesteld in Tate Modern.

Vorig jaar ging de Outstanding Contribution to Photography Award naar fotograaf Bruce Davidson. Eerder wonnen Eve Arnold, Marc Riboud en Phil Stern.

World Photography Organisation: William Klein to receive Outstanding Contribution to Photography Award