Winkel Foam gaat platenhoezen tentoonstellen

De winkel &Foam staat vanaf donderdag 19 april geheel in het teken van muziek en fotografie. Wie van muziek houdt en in het bezit is van bijzondere vinyl-hoezen met geweldige fotografie, kan zich t/m woensdag 11 april aanmelden via Facebook door een foto te posten van de platenhoes, aldus een persbericht.

Het bericht vervolgt:

Kies die plaat uit je collectie waarvan je denkt dat de cover echt iets speciaals is, bijvoorbeeld omdat de foto is gemaakt door een wereldberoemd fotograaf, omdat het een onvergetelijk beeld laat zien van de betreffende muzikant of omdat fotografie en grafisch design een unieke relatie met elkaar aangaan. Stuur ons een foto van de hoes en maak kans op een plek in de Uncovered albumtentoonstelling en onze online wall of fame. Ook verloten we onder de inzendingen een cadeau uit de &Foam bookshop.

Wat kun je winnen?
De beste inzending krijgt:
– een cadeau uit de &Foam bookshop
– een prominente plek in de tentoonstelling, inclusief naamsvermelding
– een ereplek op onze online wall of fame
– een persoonlijke aankondiging tijdens de Red Light Radio &Foam radioshow

De beste inzendingen krijgen:
– een plek in de tentoonstelling, inclusief naamsvermelding
– een plek op onze online wall of fame

Wat moet je doen?
Zoek je favoriete platenhoes, vul onderstaande in en mail het naar pr[at]foam.org:
– de naam van de fotograaf/kunstenaar:
– de naam van de muzikant/band:
– de titel van het album:
– je eigen volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer:
– stuur een foto van de platenhoes* mee

*Dit hoeft niet perse een zelfgemaakte foto te zijn, een van internet volstaat ook. Het is wel van belang dat je de hoes (niet de vinylplaat) daadwerkelijk bezit.

Voorwaarden:
Inzenden kan t/m woensdag 11 april 2012. Wanneer jouw album is geselecteerd, vragen we je de platenhoes bij Foam langs te brengen. De hoes is dan in bruikleen van Foam van 19 april t/m 15 juli 2012 en is weer op te halen op 16 of 17 juli 2012.
Mocht je de platenhoes willen opsturen, dan zijn eventuele verzendkosten voor eigen rekening. De vinylplaat zelf hoeft niet meegebracht of opgestuurd te worden.
Van te voren wordt er een conditierapport opgesteld, Foam is niet verantwoordelijk voor enige schade ten tijde van de tentoonstelling.

&Foam
In januari 2012 opende Foam haar nieuwste initiatief: &Foam, een unieke nieuwe winkel aan de Vijzelstraat 78. Het assortiment van &Foam bestaat uit (vintage) fotografieboeken, limited edition prints, (maga)zines, posters, kaarten en gifts. De afgelopen maanden presenteerde Foam er Fashion &Foam.

Nieuw thema: Music &Foam
Music &Foam biedt een ruim assortiment met fotografieboeken binnen dit thema. Er zijn titels te vinden als Mick Jagger: The Photobook, Beth Lesser – Dancehall: the story of Jamaican Dancehall Culture, Annie Leibowitz – American Music en Sup Magazine. Ook zijn er diverse boeken van Anton Corbijn in de collectie. Muzieklabel Rush Hour maakt ieder kwartaal een nieuwe albumselectie. In het assortiment is muziek opgenomen van o.a. Arthur Verocai, Jungle by Night, Gene Hunt en Amsterdam All Stars.
In samenwerking met Red Light Radio zullen we vanuit &Foam speciale radioprogramma’s uitzenden met interviews en muziek van artiesten, kunstenaars en experts uit de culturele sector. Tijdens de opening op donderdag 19 april wordt de eerste live uitzending opgenomen.

www.foam.org/andfoam