Winnaars bekend gemaakt van Leica Oskar Barnack Award 2012

Frank Hallam Day is de grote winnaar van de Leica Oskar Barnack Award 2012 met zijn portfolio Alumascapes. Hij wint een Leica M9-P camera met daarbij een lens ter waarde van zo’n 10.000 euro, plus een prijzengeld van 5.000 euro. De tweede winnaar is Piotr Zbierski uit Polen. Met zijn portfolio Pass by me wint hij de Leica Osskar Barnack Newcomer Award 2012 en een Leica M9-P met lens.

Frank Hallam Day heeft tal van projecten gemaakt met een focus op politieke kwesties. In zijn portfolio richt hij zich meer op het onderzoek naar de relatie tussen mens en milieu. Het portfolio van Piotr Zbierski bestaat uit een selectie van zijn project White Elephant, waarin de fotograaf onderzoek doet naar de expressie van emoties en in welke mate zij de werkelijkheid kunnen veranderen.


Piotr Zbierski – White Elephant

De prijzen zullen op 3 juli worden uitgereikt op het Rencontres Internationales de Photographie Festival in Arles, Zuid-Frankrijk. The Leica Oskar Barnack Award had dit jaar een record van meer dan 2.800 deelnemers uit 101 verschillende landen.

De jury bestond uit: Bruce Gilden, Magnum photographer; Stephan Erfurt, director of the C/O Berlin; Valérie Fougeirol, creative director of the Magnum Gallery in Paris, Karin Rehn-Kaufmann, artistic director of the Leica Galerie in Salzburg and Brigitte Schaller, art director of Leica Fotografie International magazine.

Leica Blog: Announcing the Leica Oskar Barnack Award Winners of 2012