Wolffensperger bevorderd tot ‘Officier’

Tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van World Press Photo, op zondagavond 22 april in de Oude Kerk in Amsterdam, heeft vertrekkend bestuursvoorzitter van de Stichting World Press Photo Gerrit Jan Wolffensperger een koninklijke onderscheiding ontvangen uit de handen van de burgemeester van Amsterdam, Job Cohen.
De heer Wolffensperger is bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich sinds 1986 als bestuurslid van de Stichting World Press Photo ingezet en als voorzitter vanaf 1998. De uitreiking van de internationale fotografieprijzen van World Press Photo dit jaar betekende voor Wolffensperger zijn laatste officiële optreden als bestuursvoorzitter van de Stichting. Vanaf mei 2007 wordt hij opgevolgd door hoofdredacteur Pieter Broertjes, sinds 2006 vice-voorzitter van de stichting.

De heer Wolffensperger heeft zich op vele manieren verdienstelijk gemaakt voor de fotografie in Nederland, onder meer als oprichter en voormalige voorzitter van het Nederlands Foto Instituut, en als huidige voorzitter van de Vereniging FotografenFederatie en van de Stichting Burafo.

Volgens Burgemeester Cohen heeft de heer Wolffensperger zich geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen en heeft in zijn vele publieke functies anderen gestimuleerd, aangemoedigd en bijgestaan.

• Lees de afscheidsrede: Geridderde Wolffensperger spreekt fotojournalistiek moed in