Wombell weg bij Photographers’ Gallery

Paul Wombell is na twaalf jaar plotseling vertrokken als directeur van de toonaangevende Photographers’ Gallery in Londen. Het bestuur van de instelling hoopt binnenkort een interim-directeur te kunnen benoemen en later een permanente opvolger te kiezen.
Waarom Wombell vertrekt is voor de buitenwereld een raadsel. Een woordvoerster spreekt van twaalf succesvolle jaren. De beslissing is genomen na een privé gesprek tussen het bestuur en Wombell.

Eerder dit jaar vertrokken twee andere functionarissen bij de Photographers’ Gallery: hoofd programmering Charlotte Cotton, die bij een Amerikaans foto-agentschap gaat werken, en Niki Michelin, manager Print Sales, die zonder opgaaf van redenen vertrok.

Een maand geleden was er de aankondiging dat de Gallery over vijf jaar gaat verhuizen naar een nieuw te bouwen pand, omdat de huidige behuizing verdeeld over twee gebouwen te klein en onpraktisch is.

Vandaag opent er een tentoonstelling met werk van de vier fotografen die zijn genomineerd voor de Deutsche Börse Photography Prize 2005, Luc Delahaye, Jörg Sasse, JH Engström en Stephen Shore.

Meer over de tentoonstelling