World Portraits stapt over naar HH – met wedstrijd

Fairtrade is er niet alleen voor koffie, thee en chocolade, maar ook voor fotografie. Drie jaar geleden begon op initiatief van de toenmalige ANP-manager Bas van Beek het project World Portraits. De vertegenwoordiging hiervan is sinds kort verhuisd naar Hollandse Hoogte.
Om dit luister bij te zetten is een fotowedstrijd bedacht.

Het persbericht:

Een unieke productie schieten op een wereldse locatie? World Portraits is op zoek naar een reislustige fotograaf met een sprankelend reportagevoorstel. Heb jij een origineel idee voor een ‘eerlijke’ productie van wereldformaat, is jouw voorstel geschikt voor uiteenlopende doeleinden en wil je daarnaast bij- dragen aan een betere toekomst voor de mensen die je op de foto zet?

In samenwerking met fotoagentschap Hollandse Hoogte stelt World Portraits maar liefst 5000 euro ter beschikking om jouw gedroomde fair trade fotoreis werkelijk- heid te maken. Met dit fotobudget krijg je de vrijheid om een authentieke en pure reportage te schieten in een land naar keuze. De selectie wordt ondergebracht bij World Portraits, uiteraard blijf je wel eigenaar van de foto’s en ontvang je bij verkoop een commissie van 40%.

Met een unieke collectie pure en eerlijke beelden van ‘echte’ mensen uit de hele wereld is World Portraits een pionier op het gebied van fair trade fotografie. Het bijzondere van het initiatief is dat de geportretteerde meedeelt in de opbrengst van een foto. Het is daarom belangrijk een reportage te maken die voor zoveel mo- gelijk publicatiedoeleinden geschikt is. Hoe meer verkopen, hoe beter voor het model. Laat je dus niet alleen inspireren door de traditionele reisfotografie, maar ook door het commerciëlere, aan lifestyle gerelateerde werk.

De jury, bestaande uit nieuwslezer en fotografe Sacha de Boer, Margriet-hoofdredacteur Leontine van den Bos, programmamaakster Floortje Dessing en de direc- teur van Hollandse Hoogte, Louis Zaal, maakt op 1 juni 2010 bekend welke fotograaf er met het fotobudget vandoor gaat. Het enige dat jij hoeft te doen is ons overtuigen van jouw lumineuze plan.

Om kans te maken op de felbegeerde prijs, dient je voorstel wel aan een paar voorwaarden te voldoen:

* Alle portretten moeten worden voorzien van een WP model release
* De reis wordt uiterlijk september 2010 gerealiseerd
* De reportage levert ten minste 100 contracten op
* Je voorstel is niet langer dan twee A4tjes. Voorzie je voorstel van een relevant portfolio en een begroting. Naast je reiskosten moet je ook rekening houden met productiekosten.
Je plan moet uiterlijk 1 mei 2010 bij ons binnen zijn en kan per e-mail of per post verstuurd worden.

World Portraits Zwaardstraat 16 | 2584 TX | The Hague | The Netherlands T +31(0)70-3585580 E info@world-portraits.com
www.world-portraits.com