World Press Photo boekt record in Oude Kerk

De eerste World Press Photo tentoonstelling van dit jaar heeft een recordaantal van 53.800 bezoekers getrokken. Dit is ten opzichte van 2009 (ruim 49.000 bezoekers) een stijging van meer dan 8%, aldus een persbericht van de organisatie.
Het bericht vervolgt:

Directeur Michiel Munneke: "Dit is een duidelijke bevestiging van de enorme populariteit van fotografie, waar wij vanzelfsprekend bijzonder blij mee zijn. We hopen dat deze trend ook zichtbaar zal zijn bij onze andere tentoonstellingen in Nederland."

De World Press Photo 2010 tentoonstelling was van 23 april tot en met 20 juni te bezichtigen in De Oude Kerk in Amsterdam. De tentoonstelling is na Amsterdam wereldwijd in meer dan 100 steden te zien. In Nederland gaat de jaartentoonstelling verder nog naar Eindhoven, Groningen, Naarden, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. De tentoonstelling in de Janskerk in Utrecht is nog open voor het publiek tot en met 8 juli. Kijk voor meer informatie over nieuwe locaties en data op www.worldpressphoto.org/exhibitions.

De World Press Photo tentoonstelling bevat de beelden van de 62 prijswinnaars, onder wie dit jaar zes Nederlanders. Er zijn tien verschillende categorieën te onderscheiden: Hard nieuws, Reportage, Mensen in het nieuws, Sportnieuws, Sportachtergronden, Hedendaagse kwesties, Dagelijks leven, Portretten, Kunst & Entertainment en Natuur.