World Press Photo maakt jury bekend

De organisatie van World Press Photo heeft bekend gemaakt wie er begin volgend jaar zal beslissen over de beste nieuwsfoto’s van 2006. Opvallend is de keus voor het Zuid-Afrikaanse tweetal Adam Broomberg/Oliver Chanarin, van wie eerder dit jaar in het Stedelijk Museum in Amsterdam een tentoostelling was te zien.
De overige leden van de jury zijn Jodi Bieber (fotografe, eveneens uit Zuid-Afrika), Erin Elder (fotoerdacteur van de Canadese Globe and Mail), Craig Golding (fotograaf bij de Sydney Morning Herald), Mary Anne Golon (director of photography Time magazine), Maria Mann (managing editor bij European Pressphoto Agency), Enric Martí (fotoredacteur AP voor Latijns Amerika), Michael Nichols (fotograaf bij de National Geographic), curator Simon Njami uit Kameroen, de Indiase fotograaf Swapan Parekh, zijn Belgische collega Stephan Vanfleteren, en Ju Yang (director of photography bij het Chinese Legal Daily). De voorzitter is de Britse VII-fotograaf Gary Knight.

Gisteren opende in Brussel de jaarlijkse tentoonstelling met een groot opgezet evenement waarbij vice-voorzitter van de Europese Commissie Margot Wallström opende. Verder spraken er Peter Bakker, bestuursvoorzitter van sponsor TNT, Pieter Broertjes, hoofdredacteur van de Volkskrant en bestuursvoorzitter van World Press Photo en Spencer Platt, de fotograaf die het winnende beeld van afgelopen jaar maakte.