World Press Photo presenteert boek over actief burgerschap

World Press Photo (WPP) presenteert 5 oktober het boek Hekayat: Picture stories from the Middle East. Het boek bevat zes foto-essays met als uitgangspunt het thema ‘active citizenship’. De verhalen illustreren hoe actieve burgers – individueel en vanuit organisaties – er naar streven om de problemen in hun regio op te lossen en de levens van hun medemensen in de Arabische wereld te verbeteren, aldus een persbericht van WPP.

Dit boek is gemaakt naar aanleiding van een trainingsprogramma van World Press Photo voor fotografen in en uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het trainingsprogramma kwam voort uit een lokale behoefte en is in het Arabisch gegeven door trainers uit de regio. Het project heeft ruim een jaar geduurd en heeft een sterke impuls gegeven aan de kwaliteit van het werk van de deelnemers.

Het project wordt afgesloten met de boekpresentatie van Hekayat: Picture stories from the Middle East. Naast de presentatie van het boek worden deelnemer Laura Boushnak en trainer Rula Halawani, beiden uit de Palestijnse gebieden, geïnterviewd. Onafhankelijke schrijfster en curator Michket Krifa (Tunesië) spreekt over de fotografiegeschiedenis en beeldvorming in de Arabische cultuur.

Dit project is tot stand gekomen met de steun van Free Voice, Oxfam Novib en Burafo.

www.worldpressphoto.org