World Press Photo presenteert Next #04

De deelnemers aan de Joop Swart Masterclass moeten nog bijeenkomen, het boek waarin de beeldverhalen staan gaat al naar de drukker. Twaalf jonge fotografen laten in het boek Next #4 hun visie zien op het thema ‘irresistible’. De fotoseries gaan onder andere over een jonge vrouw die haar seksualiteit ontdekt, een bezoek aan een groeistad in Noord-Dakota, een kijk achter de schermen van de filmindustrie in Bangladesh, Poolse transgender vrouwen, landschappen van het Amerikaanse westen en een serie van de lelijkste hond in de wereld.

In het boek Next #4 staat ook een introductie van voormalig master Maggie Steber. “Al het werk van de masterclass is persoonlijk, ongeacht het onderwerp, en toont ons de wereld van de meest intieme details tot onze universele overeenkomsten,” schrijft ze onder andere. Het belooft al met al wederom een mooi boek te worden.

De deelnemers aan de masterclass komen van 2 tot en met 8 november samen in Amsterdam om onder begeleiding van masters hun series te bespreken. De masters van dit jaar zijn Frank Kalero (Spanje, cultural manager, publisher en curator), Yuri Kozyrev (Rusland, fotograaf Noor), Meaghan Looram (USA, deputy editor of photography The New York Times), Hellen van Meene (Nederland, fotograaf/kunstenaar), Sujong Song (Zuid Korea, onafhankelijk curator en beeldredacteur) en Donald Weber (Canada, fotograaf VII Photo Agency). De deelnemende fotografen zijn Bego Antón (Spanje), Bryan Denton (USA), Isadora Kosofsky (USA), Meeri Koutaniemi (Finland), Giorgio Di Noto (Italië), Émilie Régnier (Canada), Raphaela Rosella (Australië), Protick Sarker (Bangladesh), Bryan Schutmaat (USA), Akos Stiller (Hongarije), Andrejs Strokins (Letland), en Ilona Szwarc (Polen).

Het boek is vanaf 14 november te koop voor €19,50 onder andere via World Press Photo Store. In Nederland wordt het boek uitgegeven door Schilt Publishing. De vormgeving is weer in handen van Teun van der Heijden.